• +420 541 232 700 |
  • Lelekovice 866, 664 31 |
  • Otevírací doba: Pondělí-Pátek 8.00-16.00
EN CS

Nechte bakterie pracovat

Bakterie jsou součástí půdního edafonu. Mají různé funkce a spoluvytváří optimální půdní prostředí pro růst rostlin. Jednou skupinou z velkého množství různých druhu bakterií zastoupených v půdě jsou bakterie jejichž úkolem je fixace vzdušné dusíku, které je jinak pro rustliny nevyužitelný a jeho proměna na dusík dostupný roslinám.

Další skupina bakterií dokáže uvolňovat fosfor z forem nepřijatelných pro rostliny (především fosforečnan vápenatý, železitý a fosforečnan hlinitý) do forem přijatelných pro rostliny a další organismy žijící v půdě.

Jinou zajímavou skupinou bakterí jsou bakterie schopné rozkládat (mineralizovat) organické zbytky v půdě. Ty jsou potom dostupné rostlinám a další organizmům v půdě v podobě výživy.

Toto jsou jenom základní informace o prospěšných vlastnostech těchto mikroorganizmů. Více se dočtete v připojených článcích od ing. Evy Bajerové z firmy Agrostis s.r.o.. Tato společnost je dodavatelem biologických produktů, které tyto bakterie obsahují. Od roku 2024 je Adam-zahradnická a.s. patnerem této společnosti a přináší tyto produkty zahradníkům, zahradnickým firmám, projektantům veřejné i soukromé zeleně, městům, obcím, golfovým hřištím, fotbalovým klubům, dostihovým dráhám a dalším, kteří zakládají nebo pečují soukromou zeleň, veřejnou zeleň a travnaté plochy.         

Nechte bakterie pracovat

Comment

Komentáře (0)